COVID-19) Restricții legate de coronavirus: ce poți și ce nu poți face”

COVID-19) Restricții legate de coronavirus: ce poți și ce nu poți face”

Johnson & Johnson va desfășura, de asemenea, patru studii clinice pediatrice și intenționează să se înscrie în această toamnă cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, înainte de a se extinde la grupuri de vârstă mai mici și la copiii imunodeprimați.

„După cum știm cu toții, pandemia a avut un impact profund asupra copiilor și adolescenților”, Macaya Douoguih, MD, șeful departamentului de dezvoltare clinică și afaceri medicale la Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson. & Johnson, a spus în timpul simpozionului virtual.

„Mulți au văzut membri apropiați ai familiei suferind sau murind din cauza COVID-19 sau au experimentat ei înșiși complicații din cauza bolii, în timp ce alții s-au confruntat cu întreruperi în educația și viața de zi cu zi, atunci când concentrarea lor ar trebui să se concentreze pe lucruri mai simple”, a spus ea. „În mod colectiv, aceste aspecte ale pandemiei au avut un impact semnificativ asupra bunăstării mentale și emoționale a copiilor.”

23 iunie 2021 — Vor împărți în cele din urmă diferențele dintre ratele de vaccinare COVID din întreaga țară America?

Varianta delta foarte transmisibilă a coronavirusului este în creștere în SUA, ceea ce a determinat CDC să prezică că această tulpină îngrijorătoare va predomina în curând.

Această perspectivă duce la întrebarea dacă zonele țării cu rate mai scăzute de vaccinare ar putea avea rezultate mai proaste. Și dacă da, disparitatea ar putea duce la „două Americi”?

"COVID-19 și variantele sale, inclusiv tulpina delta, vor face parte din viața noastră în viitorul apropiat," David Hirschwerk, MD, expert în boli infecțioase la Northwell Health din Manhasset, N.Y., spune pentru Medscape.

"Până acum, bine," Hirschwerk adaugă, vorbind cu cercetările care analizează eficacitatea actuală a vaccinului împotriva diferitelor tulpini de SARS-CoV-2. Pentru cei nevaccinati, insa, "este o preocupare majoră, deoarece variantele actuale care circulă sunt mult mai contagioase și pot îmbolnăvi mult mai mult oamenii."

Theo Vos, MD, PhD, profesor de științe de metrică a sănătății la Institutul pentru metrica și evaluare a sănătății (IHME) de la Universitatea din Washington, Seattle, este de acord.

"Varianta delta pare a fi mai infecțioasă decât variantele sale precursoare și asta înseamnă că poate dura mai puțin pentru răspândirea explozivă, în special în rândul populațiilor cu acoperire scăzută a vaccinării," el spune.

Diferențele clare?

Variantele și diferențele de rate de vaccinare vor necesita vigilență, spune Hirschwerk. "Este posibil să apară puncte fierbinți în zonele în care absorbția vaccinului întârzie”, avertizează el.

Când a fost întrebat dacă un scenariu „două Americi” este posibil, "există modele clare cu o disponibilitate mai scăzută în Midwest și Southwest [și] cu o imagine mai proastă în codurile poștale rurale," spune Vos.

Dacă diferențele regionale în ratele de vaccinare se vor traduce direct în diferențe în morbiditatea și mortalitatea COVID-19 depinde de mai mulți factori.

"Din păcate, dorința scăzută pentru vaccinare este adesea combinată cu aderarea scăzută la măsurile de precauție" precum distanțarea și măștile, de exemplu, spune Vos. "Ceea ce atenuează într-o oarecare măsură acest lucru este că răspândirea este mai ușoară în zonele urbane dens populate decât în ​​zonele rurale.”

Evaluarea riscului

Începând cu 11 iunie, se estimează că 150 de milioane de adulți americani (45%) sunt complet vaccinați împotriva coronavirusului, potrivit datelor CDC. Dar rata în unele state rămâne mai mică. De exemplu, doar 28% dintre rezidenții din Mississippi sunt complet vaccinați, 30% în Alabama și 32% atât în ​​Arkansas, cât și în Louisiana.

Deși rata de vaccinare este puțin mai mare în Missouri, cu 36%, acel stat raportează acum cea mai mare rată de cazuri noi de COVID-19. De fapt, în săptămâna 13-20 iunie, unul din 1.349 de oameni din Missouri a fost diagnosticat cu COVID-19. .

"Există mai multe județe din Missouri care se confruntă cu o creștere a activității COVID-19," Lisa Cox, director de comunicații pentru Departamentul de Sănătate și Servicii Seniori din Missouri, spune Medscape într-un e-mail.

Departamentul colaborează cu agențiile de sănătate publică din județele afectate și cu CDC pentru a raporta variantele și a urma îndrumările agenției, spune Cox.

În plus, oficialii din domeniul sănătății de stat lucrează la eforturi mai direcționate pentru a implica întreprinderile, angajatorii, școlile și bisericile pentru a furniza vaccinări la nivel comunitar.

"Suntem, de asemenea, implicați într-un eforturi de educație publică de stat țintite și agresive, care îi încurajează pe cei din Missouri care nu au fost încă vaccinați să facă acest lucru”, adaugă Cox. "Acesta este „Statul Show-Me”, iar locuitorii din Missouri sunt sceptici.”

Protejarea celor nevaccinați

Pe o notă mai pozitivă, cu cât proporția mai mare a unei populații care este vaccinată, cu atât rata pozitivității testului este mai mică în rândul celor nevaccinați, sugerează noi dovezi.

Cercetătorii din Israel au descoperit că pentru fiecare creștere cu 20% a proporției de rezidenți vaccinați, rata testelor pozitive în rândul persoanelor nevaccinate a scăzut de aproximativ două ori. Cercetătorii au comparat ratele la adolescenți și copiii sub 16 ani nevaccinați cu persoanele vaccinate între 16 și 50 de ani.

"Cu cât mai mulți oameni sunt vaccinați într-o comunitate, cu atât persoanele nevaccinate din aceeași comunitate par să fie mai protejate," autorul principal, Oren Milman, spune Medscape într-un e-mail.

"Această protecție se adaugă protecției ridicate pentru cei vaccinați înșiși," adaugă Milman, cercetător la Institutul de Tehnologie Technion din Haifa, Israel.

Studiul a fost publicat online pe 10 iunie 2021 în Nature Medicine.

Deși imunitatea dobândită în mod natural le-ar fi putut modifica rezultatele, Milman și colegii s-au ajustat pentru acest potențial factor de confuzie incluzând numai comunitățile din Israel, unde ratele de pozitivitate ale testelor au rămas sub 10%.

"Extrapolând din rezultatele noastre, comunitățile cu niveluri mai mari de vaccinare s-ar putea bucura de rate de infecție substanțial mai mici," spune Milman.

Cercetarea nu a evaluat însă nicio variantă specifică SARS-CoV-2. De asemenea, ratele reale de infectare ar putea varia de la rezultatele pozitive ale testelor de la o comunitate și, în timp, o altă posibilă limitare.

"Deși protecția observată asociată vaccinului a populației nevaccinate este încurajatoare," cercetătorii notează, "Sunt necesare studii suplimentare pentru a înțelege dacă și cum campaniile de vaccinare ar putea susține perspectiva imunității efective și eradicării bolii."

Nicio diferență în sfaturile privind vaccinurile

Chiar dacă variantele de îngrijorare se modifică în timp, măsurile de protecție nu se schimbă. "Cel mai eficient mijloc de combatere a transmiterii COVID – indiferent de varianta predominantă – este vaccinarea," Cox, de la Departamentul de Sănătate și Servicii Seniori din Missouri, spune.

"Cel mai mare apărător al nostru împotriva virusului este vaccinarea," Hirschwerk este de acord. "Trebuie să continuăm să intensificăm eforturile de vaccinare."

7 iulie 2021 — Varianta contagioasă Delta a devenit forma dominantă a coronavirusului în Statele Unite, reprezentând acum peste 51% din cazurile de COVID-19 din țară, potrivit noilor date CDC actualizate marți.

Varianta, cunoscută și sub numele de B.1.617.2 și detectată pentru prima dată în India, reprezintă mai mult de 80% din cazurile noi din unele state din Midwest, inclusiv Iowa, Kansas și Missouri. Delta reprezintă, de asemenea, 74% din cazuri în statele occidentale, cum ar fi Colorado și Utah, și 59% din cazuri în statele sudice, cum ar fi Louisiana și Texas.

Comunitățile cu rate scăzute de vaccinare suportă greul noilor cazuri din Delta. Experții în sănătate publică îi îndeamnă pe cei care sunt nevaccinați să primească o vaccinare pentru a se proteja pe ei înșiși și comunitățile lor împotriva creșterilor viitoare.

„În acest moment avem două Americi: cel vaccinat și cel nevaccinat”, a spus Paul Offit, MD, specialist în boli infecțioase la Spitalul de Copii din Philadelphia, pentru NPR.

„Ne simțim destul de bine acum, pentru că este vară”, a spus el. „Dar vine iarna, dacă mai avem un procent semnificativ din populație nevaccinată, vom vedea acest virus crește din nou.”

Până acum, vaccinurile COVID-19 par să protejeze oamenii împotriva variantei Delta. Dar oficialii din domeniul sănătății urmăresc alte variante care ar putea sustrage protecția vaccinului și ar putea duce la focare majore în acest an.

De exemplu, anumite mutații în varianta Epsilon îi pot permite să evite imunitatea de la infecțiile anterioare și vaccinurile actuale împotriva COVID-19, potrivit unui nou studiu publicat săptămâna trecută în revista Science. Varianta, cunoscută și ca B.1.427/B.1.429 și identificată pentru prima dată în California, a fost acum raportată în 34 de țări și ar putea deveni larg răspândită în S.U.A.

Cercetătorii de la Universitatea din Washington și clinicile din Elveția au testat varianta în probe de sânge de la persoane vaccinate, precum și de la cei care au fost infectați anterior cu COVID-19. Ei au descoperit că puterea de neutralizare a fost redusă de aproximativ 2 până la 3½ ori.

Echipa de cercetare a vizualizat, de asemenea, varianta și a descoperit că trei mutații ale proteinei spike a lui Epsilon permit virusului să scape anumiți anticorpi și să reducă puterea vaccinurilor.

Epsilon „se bazează pe o strategie indirectă și neobișnuită de neutralizare-scăpare”, au scris ei, spunând că înțelegerea acestor căi de evacuare ar putea ajuta oamenii de știință să urmărească noi variante, să stopeze pandemia și să creeze lovituri de rapel.

În Australia, de exemplu, oficialii de sănătate publică au detectat varianta Lambda, care ar putea fi mai infecțioasă decât varianta Delta și rezistentă la vaccinuri, potrivit Sky News.

Un program de carantină hotelieră din New South Wales a identificat varianta la cineva care s-a întors din călătorie, a informat presa. Cunoscută și sub numele de C.37, Lambda a fost numită „varianta de interes” de către Organizația Mondială a Sănătății luna trecută.

Lambda a fost identificat pentru prima dată în Peru în decembrie și acum reprezintă mai mult de 80% din cazurile din țară, potrivit Financial Times. De atunci, a fost găsit în 27 de țări, inclusiv în S.U.A., Marea Britanie și Germania.

Varianta are șapte mutații ale proteinei spike care permit virusului să infecteze celulele umane, a raportat presa de știri. O mutație este ca o altă mutație pe varianta Delta, ceea ce ar putea să o facă mai contagioasă.

Într-un studiu preliminar publicat săptămâna trecută, cercetătorii de la Universitatea din Chile din Santiago au descoperit că Lambda este mai capabil să scape de anticorpii creați de vaccinul CoronaVac produs de Sinovac în China. În lucrare, care nu a fost încă revizuită, cercetătorii au testat mostre de sânge de la lucrătorii locali din domeniul sănătății din Santiago, care au primit două doze de vaccin.

„Datele noastre au arătat că proteina cu vârf… poartă mutații care conferă infecțiozitate crescută și capacitatea de a scăpa de anticorpii neutralizanți”, au scris ei.

Echipa de cercetare a îndemnat țările să continue testarea variantelor contagioase, chiar și în zonele cu rate ridicate de vaccinare, astfel încât oamenii de știință să poată identifica rapid mutațiile și să analizeze dacă noi variante pot scăpa de vaccinuri.

„Lumea trebuie să acționeze împreună”, a spus Saad Omer, dr., director al Institutului Yale pentru Sănătate Globală, pentru NPR. „În caz contrar, ar putea apărea o altă variantă, potențial mai periculoasă.”

19 mai 2021 — Odată cu relaxarea pandemiei de COVID-19, Regatul Unit a relaxat luni o serie de reguli de siguranță, ajungând până la a autoriza îmbrățișarea responsabilă.

Guvernul a oferit sfaturi despre cum să procedați în acest sens.

„În loc să vă instruiți să stați la o distanță de 2 m față de orice persoană cu care nu locuiți, sunteți încurajat să fiți precaut și să luați în considerare îndrumările privind riscurile asociate cu COVID-19 și acțiunile pe care le puteți lua pentru a vă menține în siguranță pe dumneavoastră și pe cei dragi. ” a spus guvernul în lista sa de lucruri pe care oamenii le pot și nu le pot face.

Relaxarea regulilor COVID a fost anticipată pe scară largă în Regatul Unit — în special partea îmbrățișării.

„De luni, oamenilor din Anglia li se va permite oficial să se atingă din nou”, a spus The Guardian. „După un an de lovituri cu pumnii, frecări cu coatele și grindină peste pereții grădinii, se simte ca un pas simbolic înapoi către normalitate.”

The Guardian a făcut o scufundare profundă în logistica atingerii post-lockdown, oferind o evaluare a riscului de salutări, cum ar fi o strângere de mână tradițională, o îmbrățișare a ursului, o lingură, sărut de aer, lovitura cu pumnul și lovitura lui Boris – atingerea coatelor normalizată de Prim-ministrul Boris Johnson. Acesta este cel mai sigur executat lateral, mai degrabă decât față în față.

Vorbind cu presa în urmă cu aproximativ o săptămână, Johnson a fost întrebat despre îmbrățișare. BBC a spus că le-a sfătuit pe oameni „să exercite prudență și bunul simț”.

Regulile actualizate permit oamenilor să ia masa și să bea în interior, să participe la divertisment în interior, cum ar fi filme și concerte, să aibă peste 30 de persoane la o înmormântare și să aducă până la cinci persoane într-o casă de îngrijire pentru vizite. Dimensiunea permisă a adunărilor a fost mărită la 30 de persoane în aer liber și șase persoane în interior.

„Ar trebui să continuați să lucrați de acasă dacă puteți”, spune ghidul. „Când călătoriți în Regatul Unit, ar trebui să încercați să faceți acest lucru în siguranță și să vă planificați călătoria în avans.”

WebMD Health News Brief

Surse

Guvernul Marii Britanii. „(COVID-19) Restricții legate de coronavirus: ce poți și ce nu poți face”

The Guardian: „Tânjiți pentru o îmbrățișare? Iată un ghid pentru salutările post-lockdown”

BBC: „Coronavirus: Îmbrățișări cu cei dragi, în timp ce premierul confirmă cel mai mare pas al Angliei înapoi la normal”

8 iunie 2021 — În efortul de a crește numărul de vaccinări împotriva COVID-19, mai multe locații din țară le permit adulților să solicite un joint gratuit de marijuana atunci când primesc o injecție, potrivit The New York Times.

Luni, Consiliul de stat pentru lichior și canabis din Washington a anunțat o promoție „Joint for Jabs”, care începe acum și durează până pe 12 iulie.

Comercianții cu amănuntul de marijuana autorizați de stat pot oferi clienților care au 21 de ani sau mai mult o îmbinare pre-rulată atunci când primesc prima sau a doua vaccinare COVID-19 la o clinică de vaccinuri din magazin. Promoția se aplică numai articulațiilor, nu și altor produse precum comestibile.

„LCB a primit multiple solicitări de la licențiații de vânzare cu amănuntul de canabis pentru a se angaja în promoții pentru a sprijini eforturile de vaccinare de stat”, a scris consiliul într-o declarație.

„LCB a oferit zeci de alocații pentru licențiații de alcool și canabis pe tot parcursul pandemiei de COVID, într-un efort de a sprijini întreprinderile în perioada de restricție și de a sprijini efortul de vaccinare”, se arată în declarație.

Președintele Joe Biden și-a stabilit obiectivul ca 70% din populația adultă să primească cel puțin o împușcătură până pe 4 iulie. Aproximativ 63,7% din populația adultă din SUA a primit cel puțin o împușcătură, conform ultimului număr de CDC actualizat luni.

Pe măsură ce rata de vaccinare a scăzut în SUA de la mijlocul lunii aprilie, statele și companiile au lansat programe de stimulare pentru a încuraja oamenii să facă o șansă, inclusiv loterie cu premii în bani de milioane de dolari, burse de studii complete, pachete de vacanță, personalizate. puști și puști de vânătoare, mașini personalizate și bere gratuită.

Acest lucru cu promovarea #JointsForJabs este real. Iată comunicatul de citire al guvernului despre acesta: https://t.co/IEc7SD5VijLOL 🤣

— Un groucho marxist instruit. (@H0tdish) 8 iunie 2021

Săptămâna trecută, Mint Cannabis Dispensary din Arizona a colaborat cu un grup medical pentru a oferi vaccinuri gratuite la fața locului în cele trei locații ale sale, potrivit The Arizona Republic.

Ca parte a evenimentului „Snax for Vaxx”, cei care au primit o injecție și aveau 21 de ani sau mai mult puteau primi gratuit un rost pre-rulat și o gumă de canabis comestibilă. În luna martie, dispensarul a oferit produsrecenzie.top un comestibil gratuit clienților care au prezentat un carnet de vaccinare COVID-19, iar răspunsul pozitiv a dus la clinica de vaccinare la fața locului.